Kličko sa nezmieril s prehrou, s Furym chce boxovať ešte raz

NETKY.SK • 2 December 2015, 18:13 • 2 min
Kličko sa nezmieril s prehrou, s Furym chce boxovať ešte raz

HAMBURG - Ukrajinský boxer Vladimir Kličko v stredu vyhlásil, že sa chce s Tysonom Furym stretnúť v odvete a pokúsiť sa získať späť titul svetového šampióna.

slovakia

left justify in out

Brit v sobotňajšom nočnom súboji v Düsseldorfe zdolal favorizovaného Ukrajinca a stal sa senzačne novým majstrom sveta v ťažkej váhe vo verziách WBA, WBO, IBO a IBF.

 

"Krátko po prehre som bol veľmi frustrovaný, ale po pár dňoch som prišiel k záveru, že chcem súpera vyzvať ešte raz a dokázať, že viem podať lepší výkon ako som predviedol v sobotu," uviedol Kličko. "Neukázal som svoj potenciál, čo ale určite zmením v ďalšom zápase. S prehrou sa nezmierim," dodal.

 

Duel by sa podľa Kličkovho manažéra Bernda Bonteho mohol uskutočniť v roku 2016. Do úvahy prichádza aj štadión Wembley v Londyne. "O zápas bude obrovský záujem. Dostali sa po sobotňajšom zápase veľa otázok od fanúšikov a novinárov. Nový šampión a vyzývateľ im na ne v ringu odpovedia," povedal Bonte. Kličkov manažment bude kontaktovať Furyho promotéra Hennessy Sports, aby si dohodli miesto a dátum súboja.

 

Fury pripravil Kličkovi prvú prehru po 11 rokoch. Pred dlho očakávaným duelom bol outsiderom, nikdy predtým neboxoval s takým kvalitným súperom. Zarytý fanúšik futbalistov Manchestru United však sústredeným výkonom nedal obhajcovi šancu, na body vyhral u všetkých troch rozhodcov a udržal si neporazenosť aj v 25. súboji v profesionálnom ringu. Po štvorici Bob Fitzsimmons, Lennox Lewis, Frank Bruno a David Haye sa stal piatym pästiarom z Veľkej Británie, ktorý je unifikovaným svetovým šampiónom v ťažkej váhe. Kličko utrpel prvú prehru od apríla 2004 a celkovo štvrtú v kariére.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies