Kličko obvinil Janukovyča z obohacovania sa: Má 200 miliónový majetok!

NETKY.SK • 4 Február 2014, 12:56 • 2 min
Kličko obvinil Janukovyča z obohacovania sa: Má 200 miliónový majetok!

KYJEV - Ukrajinský opozičný politik Vitalij Kličko obvinil prezidenta Viktora Janukovyča z obohacovania sa "vo veľkom štýle".

slovakia

left justify in out

"Na Ukrajine nie je politik, ktorý by svoju moc tak nehanebne zneužil vo svoj prospech ako on. Aby tak obohatil seba a svoju rodinu," napísal v utorok boxerský šampión vo svojom príspevku v nemeckom denníku Bild. Janukovyč vlastní 35 000 hektárov poľovníckeho revíru a viaceré luxusné nehnuteľnosti. "Jeho majetok sa odhaduje na 200 miliónov eur, no v daňovom priznaní uvádza ani nie tri milióny amerických dolárov (2,22 mil. eur)," kritizuje líder opozície. Janukovyč už aj svetovému šampiónovi pohrozil. "Pán Kličko, ja môžem aj rozpustiť parlament a potom už nebudete mať imunitu," povedal mu prezident.

Do Kyjeva v utorok po dlhšom čase opäť pricestuje vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničie Catherine Ashtonová. V stredu má na programe rozhovory s opozíciou, ale aj prezidentom Viktorom Janukovyčom. S ním chce rokovať o dodatočnej finančnej pomoci, ktorú by mohla Kyjevu poskytnúť EÚ. Výmenou za podporu by mal Kyjev zreformovať svoju ekonomiku a ďalšie oblasti. 

Janukovyč v novembri podpísal dohodu o priamej finančnej pomoci zo strany Ruska po tom, ako odmietol ratifikovať asociačnú dohodu s úniou. Tento krok rozpútal bezprecedentné masové protesty v uliciach Kyjeva a neskôr aj v ďalších mestách po celej krajine. Ukrajinský prezident v pondelok po takmer týždni vystúpil na verejnosti a vo svojom prejave varoval demonštrantov pred násilím. "Musíme povedať nie extrémizmu, radikalizmu, rozdúchavania nenávisti v spoločnosti," vyhlásil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona