Kličko chce byť starosta Kyjeva

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 14:14 • 2 min
Kličko chce byť starosta Kyjeva

KYJEV - Bývalý svetový šampión v boxe Vitalij Kličko nebude kandidovať na prezidenta Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Bývalý svetový šampión v boxe Vitalij Kličko nebude kandidovať na prezidenta Ukrajiny. Namiesto toho vyjadril jeden z vodcov opozície svoju podporu miliardárovi a obchodníkovi Petrovi Porošenkovi. Kličko však na kongrese jeho strany Ukrajinskej demokratickej aliancie pre reformy oznámil, že by sa chcel stať starostom Kyjeva. Voľby sa uskutočnia 25. mája, teda v rovnaký deň, keď si budú ťažko skúšaní Ukrajinci voliť aj prezidenta. Majiteľ najväčšej cukrárskej spoločnosti na Ukrajine a bývalý minister zahraničných vecí Porošenko má momentálne vyššie volebné preferencie ako bývalá premiérka Julia Tymošenková, ktorá má tieť prezidentské ambície.

 

Štyridsaťdvaročný Kličko je bývalý dlhoročný majster sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii organizícií WBC a WBO a až 87,23% svojich zápasov v ringu ovládol tak, že súperovi zasadil knokaut. Ide o druhé najvyššie číslo v histórii boxu po Rockym Marcianovi. Na druhej strane Vitalija Klička nikto nikdy v súťažnom pästiarskom zápase neknokautoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona