Kližan po prehre s Ferrerom: "Bola to pre mňa veľká škola"

NETKY.SK • 31 August 2010, 07:42 • 2 min
Kližan po prehre s Ferrerom: "Bola to pre mňa veľká škola"

Kližan po prehre s Ferrerom: "Bola to pre mňa veľká škola"

slovakia

left justify in out

img

Slovenskému tenistovi Martinovi Kližanovi nevyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji. V úvodnom kole dvojhry na US Open prehral v pozícii kvalifikanta s bývalou svetovou jednotkou a nasadenou dvadsaťdvojkou Španielom Juanom Carlosom Ferrerom za 84 minút hladko v troch setoch 1:6, 3:6 a 0:6. Kližanovi počas celého zápasu nefungovalo podľa predstáv prvé podanie a dopustil sa až 12 dvojchýb.
V prvom sete uhral slovenský daviscupový reprezentant proti víťazovi Roland Garros z roku 2003 iba jediný gem. V úvode druhého dejstva Kližan favoritovi vzdoroval, vyrovnal z 1:3 na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou Ferrera, ktorý štartuje na dvorcoch vo Flushing Meadows už po desiaty raz. V treťom sete  "Mosquito" úplne ovládol dvorec číslo 4, trikrát prelomil súperovo podanie a uštedril Kližanovi "kanára".
Kližan priznal, že Ferrero bol priveľkým sústom. "Zápas proti bývalej svetovej jednotke bol psychicky i herne veľmi náročný, bola to pre mňa veľká škola. Ferrero hral veľmi skúsene a potvrdil, že je hráčom svetovej extratriedy. Prvý set mi vôbec nevyšiel, hneď v úvodnom sete ma brejkol, potom mi opäť zobral podanie a bolo vybavené. V druhom sete som začal viac skúšať, bojoval som, no za stavu 4:3 vyhral ťažký gem a po potvrdení brejku získal druhý set vo svoj prospech. V treťom sete som sa snažil urobiť maximum pre to, aby som nedostal "kanára", no nedal mi žiadnu šancu," povedal pre TASR Kližan, ktorý priznal, že pondelňajší duel bol úplne iný ako tie v kvalifikácii. "Bola to úplne iná káva. Je super, že sa mi podarilo kvalifikovať, no premiéra v hlavnej súťaži mi nevyšla, takže tá nálada nie je najlepšia. Keď dostanete v 1. kole takúto "šišku", nemáte z toho dobrý pocit. Teraz sa vraciam domov, kde budem trénovať a pripravovať sa na daviscupový zápas proti Bielorusku. Verím, že mi nehrajúci kapitán Miloš Mečíř opäť dá šancu a pokúsim sa v Minsku vyhrať každý zápas, v ktorom nastúpim," dodal Kližan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies