Kližan nečakal, že spolupráca s Kučerom prinesie ovocie tak rýchlo

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:20 • 2 min
Kližan nečakal, že spolupráca s Kučerom prinesie ovocie tak rýchlo

Kližan nečakal, že spolupráca s Kučerom prinesie ovocie tak rýchlo

slovakia

left justify in out

Spolupráca s bývalou svetovou tenisovou šestkou priniesla ovocie veľmi rýchlo. Martin Kližan triumfoval na bratislavskom challengeri Ritro Slovak Open mesiac po tom, ako začal trénovať pod Karolom Kučerom. Podľa kapitána daviscupového tímu Miloša Mečířa má 21-ročný tenista potenciál na to, aby v budúcnosti prebral štafetu po Dominikovi Hrbatom, ktorý v piatok absolvoval posledné súťažné vystúpenie v Sibamac aréne NTC.
Kližanovi v uplynulých rokoch na bratislavskom turnaji ruže nekvitli. Štyrikrát neprešiel cez prvé kolo, dvakrát neuspel v kvalifikácii. Teraz však s voľnou kartou predviedol spanilú jazdu a slávil životný úspech v seniorskej kategórii. "Keď som odštartoval spoluprácu s Kájom Kučerom, nečakal som, že úspech sa dostaví tak rýchlo. Je to veľmi dobré znamenie a dôkaz toho, že sme si naozaj sadli. Zatiaľ to klape perfektne. Kájo má veľkú zásluhu na tom, že som zlepšil podanie i voleje. Tvrdo som trénoval a prvý challengerový titul je odmenou za všetku tú drinu. Je to zároveň veľká motivácia do novej sezóny, v ktorej by som chcel atakovať prvú svetovú stovku," povedal Kližan, ktorý v rebríčku ATP Entry poskočil na 158. priečku, čo je jeho kariérne maximum.
V uplynulej sezóne zažil Kližan vzostupy aj pády. "Začal som veľmi dobre, v Maroku som sa na turnaji ATP dostal do 2. kola a odohral som vyrovnaný zápas so Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom. Stred sezóny bol katastrofálny, stagnoval som a nič som neuhral. Záver roka mi však vyšiel, dostal som sa do hlavnej súťaže na grandslamovom US Open a teraz som vyhral turnaj v Bratislave, tieto dva výsledky si veľmi cením. Novú sezónu určite neodštartujem v Austrálii ani na Novom Zélande, kde to jednoducho nemám rád, nehrá sa mi tam dobre. Zrejme pôjdem na sériu turnajov na harde do Južnej Ameriky, kde sa mi darí," dodal víťaz juniorky na Roland Garros z roku 2006.
Kližanov úspech na turnaji v Bratislave potešil aj kapitána daviscupového tímu Miloša Mečířa. "Martin aj v Davis Cupe ukázal, že má potenciál. Je veľmi šikovný, dokáže hru zrýchľovať. Všetko je otázka toho, aké ma sebavedomie a ako dokáže zladiť veci dokopy. Teraz sa mu to podarilo a dosiahol výborný výsledok. Teším sa, že trofej zostala u nás doma. Martin môže prebrať štafetu po Dominovi Hrbatom a byť inšpiráciu pre mladých hráčov, ktorí ho tu mohli sledovať, určite je to veľké plus pre celý slovenský tenis," povedal Mečíř.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies