Kližan na challengerovom Masters s A.Beckom, Belluccim a Reynoldsom

NETKY.SK • 16 November 2011, 00:27 • 2 min
Kližan na challengerovom Masters s A.Beckom, Belluccim a Reynoldsom

Kližan na challengerovom Masters s A.Beckom, Belluccim a Reynoldsom

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Martin Kližan (90. v rebríčku ATP Entry) sa na challengerovom Masters v Sao Paule (16.-21. novembra) predstaví v zelenej skupine spoločne s Nemcom Andreasom Beckom, domácim Brazílčanom Thomazom Belluccim a Američanom Bobbym Reynoldsom. Rozhodol o tom pondelňajší žreb.
V žltej skupine si na podujatí s dotáciou 220.000 dolárov zahrajú Portugalčan Rui Machado, Nemci Matthias Bachinger so Cedricom-Marcelom Stebem a Izraelčan Dudi Sela. Najlepší dvaja hráči z každej skupiny postúpia do semifinále.
Kližan si vybojoval miestenku na premiérove vydanie challengerového Masters najmä vďaka kvalitným výsledkom na sérii antukových turnajov v Taliansku. Zverenec trénera Karola Kučeru v septembri vyhral challenger v Janove, v San Maríne postúpil až do finále.
Kližan dal prednosť štartu v Sao Paule pred obhajobou vlaňajšieho titulu na bratislavskom challengeri Slovak Open. Svoje účinkovanie v Brazílii odštartuje v pozícii nasadenej trojky v stredu cca o 23.00 SEČ duelom proti Andreasovi Beckovi. Kližan zatiaľ s Nemcom neodohral ani jeden zápas. Aj v súbojoch s najvyššie nasadeným Belluccim a Reynoldsom pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu.
Bellucci sa napriek výhode domáceho prostredia  a najlepšiemu rebríčkovému postaveniu spomedzi všetkých účastníkov turnaja necíti byť favoritom. "Každý má rovnakú šancu. Do Sao Paula sa prebojovali hráči, ktorí počas celej sezóny dosahovali na challengeroch kvalitné výsledky a dokázali vyhrávať turnaje," povedal pre oficiálnu stránku turnaja momentálne 37. hráč sveta, ktorý dostal od organizátorov voľnú kartu.       

zelená skupina: Thomaz Bellucci (1-Braz.), Martin KLIŽAN (3-SR), Andreas Beck (6-Nem.), Bobby Reynolds (8-USA)
žltá skupina: Rui Machado (2-Port.), Dudi Sela (4-Izr.), Cedric-Marcel Stebe (5-Nem.), Matthias Bachinger (7-Nem.)

Program 1. dňa:
16. novembra:
žltá skupina:
20.00 SEČ Sela - Stebe, Machado - Bachinger
zelená skupina:
nie skôr ako o 23.00 KLIŽAN - A. Beck, Bellucci - Reynolds

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies