KLENOVEC: V obci vyčísľujú škody spôsobené prívalovým dažďom

NETKY.SK • 31 Máj 2011, 08:03 • 2 min
KLENOVEC: V obci vyčísľujú škody spôsobené prívalovým dažďom

KLENOVEC: V obci vyčísľujú škody spôsobené prívalovým dažďom

slovakia

left justify in out

img

Po silnom prívalovom daždi v Klenovci v okrese Rimavská Sobota zostali v sobotu (28.5.) zaplavené štyri domy. Starostka Zlata Kaštanová v súčasnosti vyčísľuje škody spôsobené neodtekajúcou vodou.
      Do štyroch rodinných domov voda naplavila hlinu. V jednom príbytku bola voda až do výšky metra. „Tri domy sú už v poriadku, štvrtý bude potrebné vyčistiť. Vymylo nám aj niekoľko asfaltových ciest, jednu úplne podmylo a je zničená. Poškodená je aj cesta zo štrku, ktorú sme iba pred pár dňami opravovali,“ uviedla pre TASR starostka, ktorá sa z médií dozvedela, že blesk zabil v blízkosti obce štyri kravy.
      Ako ďalej informovala Kaštanová, škody na majetku zatiaľ vyčíslené nie sú, ale pracuje sa na tom. „Financie sme vynaložili aj na mechanizmy, ktoré nám pomáhali pri odpratávaní a upratovaní. Budeme si to nárokovať,“ pokračovala starostka s tým, že v Klenovci naďalej platí druhý stupeň povodňovej aktivity.
      V Klenovci a Hnúšti bol vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Prívalový dážď zaplavil klenovské ulice a časť obce, kde žijú Rómovia. Hasiči odčerpávali vodu z niekoľkých domov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies