Klenotníctvo Tiffany musí zaplatiť výrobcovi hodiniek Swatch vyše 342 miliónov €

NETKY.SK • 23 December 2013, 07:01 • 2 min
Klenotníctvo Tiffany musí zaplatiť výrobcovi hodiniek Swatch vyše 342 miliónov €

Zürich/New York - Americké klenotníctvo Tiffany musí švajčiarskemu výrobcovi náramkových hodiniek Swatch v dôsledku neúspešnej spolupráce zaplatiť 420 miliónov švajčiarskych frankov (vyše 342 miliónov eur). O takomto verdikte holandského arbitrážneho súdu NAI informovala v nedeľu firma Swatch.

slovakia

left justify in out

Tiffany tiež musí zaplatiť ďalších v prepočte 6,6 milióna eur - táto suma zahŕňa právne služby a náklady na rozhodcovské konanie.

Swatch a Tiffany uzatvorili v roku 2008 dohodu o výrobe hodiniek pod značkou Tiffany na obdobie 20 rokov. Na tento účel mal Swatch založiť novú spoločnosť Tiffany Watch Co. Ltd. Hodinky sa mali predávať v predajniach Tiffany a u ďalších predajcov a obe firmy sa mali podeliť o zisk. Najväčší svetový výrobca hodiniek však spoluprácu v roku 2011 prerušil a obvinil Tiffany zo sabotovania, resp. blokovania projektu.

Švajčiarska firma pôvodne dokonca požadovala odškodné vo výške 3,8 miliardy švajčiarskych frankov. Americký konkurent podal protižalobu a žiadal 542 miliónov švajčiarskych frankov ako náhradu škody.

Klenotníctvo Tiffany vyjadrilo z rozhodnutia holandského súdu "šok a veľké sklamanie" a zvažuje prípadné právne kroky. Krátkodobé a dlhodobé podnikateľské plány rozsudok neovplyvnil, no americká firma bude musieť v poslednom štvrťroku odpísať zo zisku 295-305 miliónov dolárov, uviedol nemecký denník Frankfurter Rundschau.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies