Klejbanovovej nedali voľnú kartu

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 11:38 • 2 min
Klejbanovovej nedali voľnú kartu

LONDÝN - Ruská tenisová rekonvalescentka po zhubnom ochorení Alisa Klejbanovová sa bez pozitívnej odozvy od organizátorov uchádzala o voľnú kartu na štart v hlavnej súťaži dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne. Informoval o tom magazín Tennis.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročná niekdajšia členka Top 20 svetového rebríčka WTA Klejbanovová si zahrala v máji na podujatí ITF s dotáciou 10 000 USD v Landisville na Floride a ako kvalifikantka získala titul. Pre Moskovčanku to bol prvý štart od marca 2012. Hodgkinov lymfóm jej diagnostikovali v lete 2011. Budúci týždeň sa predstaví na "10-tisícke" v Buffale. 

Klejbanovová mohla v súvislosti s medzinárodnými otvorenými majstrovstvami Anglicka na tráve All England Lawn Tennis and Croquet Clube využiť tzv. chránený renking, ale priznala, že premeškala uzávierku. "Taký je život. Musím sa usilovať zo všetkých síl, povyhrávať toľko zápasov, koľko sa dá, a spoliehať sa pri zamýšľanom návrate na vrchol na vlastné sily," povedala Ruska. 

Jelena Vesninová prostredníctvom Twitteru netajila rozhorčenie: "Je hanba, že Alisa Klejbanovová nedostala ´wild card´ na Wimbledon. Podľa mňa si ju zaslúžila viac ako ktokoľvek iný." Z cudziniek dostali voľné karty Nemka Andrea Petkovicová, Američanka Alison Riskeová a Češka Lucie Hradecká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona