Klec sa neodvolá proti dištancu a pokute

NETKY.SK • 16 September 2015, 10:36 • 2 min
Klec sa neodvolá proti dištancu a pokute

BRATISLAVA - Slovenský tenista Ivo Klec sa neodvolá proti dištancu na dva roky a pokute 10 000 USD. Tresty dostal k 21. augustu 2015 od Útvaru integrity tenisu (TIU) za neposkytnutie súčinnosti pri vyšetrovaní, čo sa vníma ako porušenie pravidiel antikorupčného programu.

slovakia

left justify in out

"Napriek tomu, že pán Klec považuje trest uložený za neposkytnutie súčinnosti za absurdný, rozhodol sa proti nemu neodvolať. Je nutné uvedomiť si, že Športový arbitrážny súd v Lausanne nie je bežným všeobecným súdom, ale zmluvným arbitrážnym súdom, na ktorom je začatie konania podmienené splnením viacerých podmienok vrátane finančných, ktoré môžu ktorémukoľvek športovcovi brániť v účinnom uplatnení svojich práv," uviedol pre agentúru SITA Klecov zástupca Ivan Ikrényi, partner z advokátskej kancelárie Ikrényi & Rehák. Ešte v auguste konkretizoval: "Dôvodom uloženia sankcie bolo neposkytnutie súčinnosti pri bežnej kontrole počas turnaja začiatkom tohto roka. Pán Klec nebol usvedčený ani nikdy obvinený zo spáchania žiadneho tenisového korupčného činu a tento trest mu bol uložený výlučne za to, že počas bežnej kontroly neodovzdal súkromný telefón."

Tridsaťštyriročný Bratislavčan s mníchovským zázemím Klec figuruje na 324. priečke v svetovom rebríčku ATP. Niekdajší daviscupový reprezentant SR dosiaľ najvyššie bol na 184. pozícii.

Tennis Integrity Unit (TIU) zriadili v roku 2008 štyri hlavné svetové autority a organizácie - Medzinárodná tenisová federácia (ITF), jej nezávislá grandslamová komisia, Asociácia tenisových profesionálov (ATP) a Tenisová asociácia žien (WTA) - ako súčasť jednotného antikorupčného programu zavedeného pod vplyvom viacerých podozrení z ovplyvňovania výsledkov či zneužívania interných informácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies