KĽDR zatkla za nelegálny vstup juhokórejského študenta študujúceho v USA

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 13:13 • 2 min
KĽDR zatkla za nelegálny vstup juhokórejského študenta študujúceho v USA

PCHONGJANG - Severná Kórea dnes oznámila, že vypočúva juhokórejského študenta z Newyorskej univerzity (NYU) za to, že minulý mesiac nelegálne vstúpil z Činy na územie KĽDR.

slovakia

left justify in out

Oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA napísala, že Ču Won-mun, ktorý má podľa nej v USA trvalý pobyt a žije v meste New Jersey, bol zatknutý 22. apríla po tom, čo z pohraničného čínskeho mesta Tan-tung prešiel cez rieku Amnokkang na jej druhý, severokórejský breh.

 

KCNA, ktorej správu sprostredkovala americká agentúra AP, uvádza, že Ču je vypočúvaný štátnymi orgánmi a už pripustil, že jeho počínanie bolo porušením severokórejských zákonov.

 

K oznámeniu o zatknutí a vypočúvaní došlo len deň po tom, čo v piatok juhokórejská vláda informovala, že v rámci programu výmenných pobytov radových občanov oboch navzájom súperiacich kórejských štátov má v úmysle umožniť vycestovať do KĽDR väčšiemu množstvu novinárov.

 

Ministerstvo pre zjednotenie v Soule zároveň vyhlásilo, že v snahe zlepšiť spoluprácu medzi krajinami rozdeleného Kórejského polostrova bude aktívne podporovať výmenné programy so Severnou Kóreou v oblasti športovej, kultúrnej i akademickej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies