KĽDR zakázala používať meno Kim Čong-un

NETKY.SK • 3 December 2014, 11:45 • 2 min
KĽDR zakázala používať meno Kim Čong-un

SOUL - Severná Kórea nariadila svojim obyvateľom, ktorí sa volajú rovnako ako vodca krajiny Kim Čong-un, aby si zmenili svoje meno.

slovakia

left justify in out

Vodcovo meno sa podľa juhokórejskej televízie KBS, ktorú dnes citovala agentúra Reuters, nemôže dávať novorodencom, pričom ľudia, ktorí sú jeho nositeľmi, ho nielenže musia prestať používať, ale si ho aj dať úradne zmeniť na svojich rodných listoch a v registroch obyvateľov. 

 

Tento krok je súčasťou propagandy v rámci budovania kultu osobnosti. Podobné nariadenia vydal Pchjongjang už aj v minulosti ohľadom dvoch predchádzajúcich vodcov KĽDR - Kim Čong-ila, otca Kim Čing-una, a jeho starého otca Kim Ir-sena.

 

Kim Čong-il v roku 2011, keď bol jeho syn ešte právoplatným dedičom najvyššej štátnickej funkcie v krajine, vydal nariadenie na zmenu mena u obyvateľov, ktorí sa volali rovnako ako on. Koľko ľudí sa v KĽDR volá rovnako ako súčasný vodca, nie je známe. Kim je však rozšíreným priezviskom a Čong-un bežným krstným menom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona