KĽDR zadržala koncom mája ďalšieho Američana

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 09:21 • 2 min
KĽDR zadržala koncom mája ďalšieho Američana

SOUL - Severná Kórea dnes uviedla, že vyšetruje Američana, ktorý vstúpil do krajiny ako turista 29. apríla. Podľa severokórejskej tlačovej agentúry KCNA porušil vykonávaním činností nevhodných pre turistu zákony krajiny.

slovakia

left justify in out

Japonská tlačová agentúra Kjodo predtým dnes informovala o zadržaní amerického občana v Severnej Kórei v polovici mája s tým, že celkový počet Američanov zadržiavaných v krajine stúpol na tri. Podľa agentúry Reuters citovala nemenované diplomatické zdroje.

 

V apríli Pchjongjang informoval, že zadržal Američana menom Matthew Todd Miller, vraj "veľmi vážne porušil právny poriadok" krajiny, do ktorej pricestoval na turistické vízum.

 

Severná Kórea zadržiava aj kórejsko-amerického misionára Kennetha Baea, ktorého zatkla v roku 2012 a odsúdila za rozvracanie štátu na 15 rokov ťažkých prác.

 

Severná Kórea už dvakrát zrušila návštevu osobitného amerického vyslanca pre záležitosti severokórejských ľudských práv, Roberta Kinga, ktorý chcel rokovať o prípadu zadržiavaného misionára. USA nemajú diplomatické vzťahy so Severnou Kóreou a záujmy amerických občanov v krajine zastupuje Švédsko, ktoré má v Pchjongjangu ambasádu. V uplynulom roku Severná Kórea zadržala a potom prepustila ďalších Američanov, vrátane kórejského vojnového veterána Merrilla E. Newmana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies