KĽDR začala s prípravou zjazdu vládnucej Strany práce, prvého za 36 rokov

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 07:04 • 2 min
KĽDR začala s prípravou zjazdu vládnucej Strany práce, prvého za 36 rokov

SOUL - Výberom kandidátov na delegátov sa v Severnej Kórei začali prípravy na ojedinelý zjazd vládnucej Strany práce, ktorý by sa mal uskutočniť v máji. Informovala o tom dnes juhokórejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na zdroj oboznámený s dianím v tomto izolovanom štáte.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na skúsenosti z minulosti zoznam delegátov straníckeho zjazdu môže byť zverejnený do polovice apríla," uviedol zdroj.

 

Zjazd by bol prvým po 36 rokoch. Juhokórejská tajná služba predpokladá, že sa bude konať 7. mája v Pchjongjangu. Zúčastniť ho by sa malo približne 3000 delegátov.

 

Predpokladá sa, že zjazd naznačí smerovanie politiky severokórejského vodcu Kim Čong-una počas jeho piateho roku pri moci. Kim sa postavil do čela štátu koncom roka 2011 po náhlej smrti svojho otca Kim Čong-ila.

 

Všeobecne sa očakáva, že delegáti potvrdia politiku súčasného rozvoja jadrového programu a hospodárstva, ktorú však Soul a Washington označili za slepú uličku.

 

KĽDR čelí od začiatku marca sprísneným medzinárodným sankciám za januárovú jadrovú skúšku a vypustenie rakety dlhého doletu vo februári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona