KĽDR vyvíja podmorskú flotilu schopnú odpaľovať rakety

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 09:37 • 2 min
KĽDR vyvíja podmorskú flotilu schopnú odpaľovať rakety

SOUL 11. mája (SITA/Reuters) - Severná Kórea by v priebehu nasledujúcich piatich rokov mohla disponovať podmorskou flotilou schopnou odpaľovať rakety, vyhlásila v pondelok juhokórejská vláda.

slovakia

left justify in out

Takéto zhodnotenie situácie sa opiera o fotografie, ktoré KĽDR zverejnila koncom minulého týždňa. Líder krajiny Kim Čong-un na nich pozoruje balistickú raketu vypustenú z ponorky. Južná Kórea považuje takéto testovanie za "veľmi vážne", zároveň sa však domnieva, že KĽDR je vo vývoji tejto technológie stále len na základnom stupni, uviedla britská stanica BBC.

 

Severokórejský líder Kim Čong-un po testovaní vyhlásil, že jeho krajina teraz vlastní "strategickú zbraň schopnú zasiahnuť a vyhladiť nepriateľské jednotky porušujúce suverenitu a dôstojnosť Severnej Kórey v akýchkoľvek vodách". Hovorca juhokórejského ministerstva obrany Kim Min-suk v pondelok vyjadril v súvislosti s incidentom vážne obavy a vyzval KĽDR k tomu, aby prestala vyvíjať ďalšie takého zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies