KĽDR vyhlásilo, že vojna sa môže začať "každú chvíľu"

NETKY.SK • 21 Október 2017, 13:26 • 2 min
KĽDR vyhlásilo, že vojna sa môže začať "každú chvíľu"

PJONGČANG - KĽDR prakticky dosiahlo rovnováhu v jadrovom potenciáli, vyhlásilo Ministerstvo zahraničných veci.

slovakia

left justify in out

Jadrový potenciál KĽDR sa prakticky urovnal s americkým, vyhlásilo Ministerstvo zahraničných vecí v Severnej Kórei. "Našim konečným cieľom je to, aby sa dosiahol balans rovnováhy s USA, aby si oni nedovoľovali ani len rozprávať o vojenských útokoch na KĽDR," podčiarkla ministerka na Moskovskej konferencii.

 

Podľa jej slov, vlastniť jadrové zbrane znamená pre Pjongčang otázku "života a smrti". "Svetové udalosti nám presvedčivo naznačujú, že potrebujeme jadrové zbrane, aby sa zabránilo možným útokom," dodala.

 

Ministerka podotkla, že KĽDR žije v každodennom nebezpečenstve útoku zo strany USA. "Náš líder vysvetlil našu pozíciu, podľa ktorej my skrotíme USA a odpovieme útokom na útok," vyhlásila.

 

Podčiarkla, že Pjongčang sa ne chystá ku žiadnym rokovaniam a USA bude musieť "zmieriť sa s jadrovým postavením KNDR". Taktiež Severná Kórea nebude odovzdávať jadrové zbrane tretím krajinám. Severná Kórea sa obáva americkej agresie a preto znásobuje jadrový a raketový potenciál. Rusko a Čína ponúkli KĽDR vyhlásiť moratórium na jadrové a raketové pokusy a Južnej Kórei spolu s USA - udržať sa od vojenských cvičení v regióne pre stabilizáciu situácie. Washington túto iniciatívu odignoroval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies