KĽDR uráža juhokórejskú prezidentku: Nie je nič iné ako nemravná šľapka

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 13:37 • 2 min
KĽDR uráža juhokórejskú prezidentku: Nie je nič iné ako nemravná šľapka

PCHJONGJANG - Severná Kórea dnes zverejnila v médiách komentáre útočiace na juhokórejskú prezidentku Pak Kun-hje, ktoré klesli na bezprecedentnú úroveň osobných urážok voči nej. Komentáre ju totiž označujú za "odpudzujúcu šľapku", ktorá sa nedokázala vydať ani porodiť deti.

slovakia

left justify in out

Surové označenia, ktoré ďaleko presahujú doterajšiu kritiku v médiách izolovaného autoritárskeho štátu, určite prehĺbia nevraživosť medzi oboma Kóreami, a to práve v období narastajúceho napätia na najvyzbrojenejšej hranici sveta, komentuje agentúra Reuters.

 

Severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA uviedla, že zverejnené komentáre vyslovila súkromná osoba, keď kritizovala prezidentkinu ponuku na pomoc chudobným severokórejským ženám a deťom. Podľa tohto občana je návrh "páchnucou urážkou z úst ľudskej spodiny".

 

"Pak Kun-hje nie je nič iné ako nemravná šľapka, ktorá nikdy nemala šancu vydať sa, ani porodiť dieťa," povedal občan menom Kim Un-kjong, ktorého citovala KCNA. Podľa tohto občana prezidentka Pak Kun-hje nemá právo rozprávať o deťoch v Severnej Kórei.

 

"Odpudzujúca šľapka Pak kun-hje je zmätenou existenciou, ktorá už dávno prestala byť ženou Kórey a ktorá sa vysmieva posvätnému materstvu, pričom sa šialene snaží o konflikt národov," uviedol občan.

 

Severná Kórea (KĽDR) prísne kontroluje obsah svojich médií a často v nich prevládajú články oslavujúce minulých aj súčasných vodcov. V správach sú často citovaní ľudia ako súkromné osoby alebo neznámi cudzinci, ktorí útočia na Južnú Kóreu a Spojené štáty.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona