KĽDR tvrdí, že OSN si aj napriek rozruchu okolo rakiet želá zmiernenie napätia

NETKY.SK • 9 December 2017, 14:41 • 2 min
KĽDR tvrdí, že OSN si aj napriek rozruchu okolo rakiet želá zmiernenie napätia

SOUL - Námestník generálneho riaditeľa OSN pre politické záležitosti Jeffrey Feltman sa počas svojej tohtotýždňovej návštevy Severnej Kórey (KĽDR) snažil dosiahnuť zmiernenie napätia na Kórejskom polostrove. Podľa agentúry Reuters to v sobotu oznámili severokórejské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Pchjongjang prostredníctvom svojej oficiálnej tlačovej agentúry KCNA takisto uviedol, že vyslanec OSN vzal na vedomie, aký negatívny vplyv majú medzinárodné sankcie pre humanitárnu pomoc Severnej Kórei. Feltman - najvyššie postavený predstaviteľ OSN, ktorý KĽDR navštívil od roku 2012 - však po príchode z Pchjongjangu na letisko v Pekingu s novinármi v sobotu ráno nehovoril.

 

Čínske ministerstvo zahraničných vecí citovalo v sobotu šéfa čínskej diplomacie Wang Iho, ktorý v prejave na istom akademickom fóre uviedol, že situácia na Kórejskom polostrove nabrala zlé obrátky demonštrácie sily a konfrontácie - a vyhliadky nie sú optimistické.

 

Feltman bol na návšteve severokórejskej metropoly Pchjongjang od utorka. Stretol sa s ministrom zahraničných vecí Ri Jong-hoom i jeho námestníkom. Kórejský polostrov navštívil v dôsledku zvýšeného napätia vyvolaného novembrovým testom medzikontinentálnej balistickej strely, o ktorej KĽDR tvrdí, že je schopná zasiahnuť ktorékoľvek miesto na americkej pevnine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies