KĽDR sa zaviazala zabezpečiť úplnú denuklearizáciu: USA dajú bezpečnostné záruky

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 09:38 • 2 min
KĽDR sa zaviazala zabezpečiť úplnú denuklearizáciu: USA dajú bezpečnostné záruky

SINGAPUR - Americký prezident Donald Trump a severokórejský vodca Kim Čong-un sa na utorňajšom summite v Singapure dohodli, že Spojené štáty a KĽDR nadviažu "nové" vzťahy.

slovakia

left justify in out

V spoločnom vyhlásení oboch predstaviteľov sa uvádza, že KĽDR bude pracovať na úplnej denuklearizácii a USA jej za to poskytnú bezpečnostné záruky.

 

Spojené štáty a KĽDR sa tiež zaviazali, že spoločne vyvinú úsilie na zabezpečenie trvalého mieru na Kórejskom polostrove.

 

Obaja lídri sa dohodli, že USA a KĽDR zabezpečia identifikáciu telesných pozostatkov vojnových zajatcov a okamžitú repatriáciu tých, ktoré už boli identifikované.

 

Stretnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom sa konalo v utorok 12. júna v hotelovom komplexe Capella na ostrove Sentosa v Singapure. Išlo vôbec o prvé stretnutie úradujúceho amerického prezidenta so severokórejským vodcom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona