KĽDR sa pravdepodobne pripravuje odpáliť ďalšiu raketu stredného doletu

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 07:45 • 2 min
KĽDR sa pravdepodobne pripravuje odpáliť ďalšiu raketu stredného doletu

SOUL - Severná Kórea sa pravdepodobne pripravuje vykonať ďalšiu skúšku rakety stredného doletu typu Musudan. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na juhokórejské médiá.

slovakia

left justify in out

Správy o prípravách na odpálenie rakety Musudan prišli dva dni po tom, ako Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) údajne vykonala úspešnú skúšku balistickej strely odpálenej z ponorky. Pchjongjang opakovanými skúškami svojich zbraňových systémov reaguje na každoročné spoločné vojenské cvičenie ozbrojených síl Južnej Kórey a Spojených štátov, ktoré sa začalo 7. marca a potrvá do 30. apríla.

 

Podľa agentúry Jonhap je raketa Musudan jednou z dvoch striel tohto typu, ktoré severokórejská armáda rozmiestnila na severovýchode krajiny. Prvá skúška, ktorú Pchjongjang uskutočnil 15. apríla, nebola úspešná.

 

Predpokladá sa, že KĽDR má okolo 50 rakiet typu Musudan, známych aj pod označením BM-25.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona