KĽDR pohrozila budovaním jadrového arzenálu, ak USA nezrušia sankcie

NETKY.SK • 3 November 2018, 09:19 • 2 min
KĽDR pohrozila budovaním jadrového arzenálu, ak USA nezrušia sankcie

SOUL - Severná Kórea v piatok pohrozila, že by mohla obnoviť štátnu politiku budovania svojho jadrového arzenálu, ak Spojené štáty nezrušia ekonomické sankcie uvalené na Pchjongjang.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

 

Podľa vyhlásenia severokórejského rezortu diplomacie by sa Pchjongjang mohol vrátiť k svojej politike súčasného budovania jadrových síl a ekonomického rozvoja, ak Spojené štáty nebudú ochotné zmeniť svoj postoj k sankciám.

 

Vyhlásenie, ktoré ministerstvo zahraničných vecí KĽDR zverejnilo v piatok večer, prišlo podľa AP v čase určitého napätia medzi USA a Južnou Kóreou ohľadom využívania sankcií a nátlaku ako prostriedkov, ktoré majú donútiť KĽDR úplne opustiť svoj jadrový program.

 

Južná Kórea v októbri prehodnotila svoj návrh na zrušenie niektorých jednostranných sankcií uvalených na KĽDR s cieľom vytvoriť priestor pre diplomatické rokovania s Pchjongjangom.

 

Na prípadný návrh na zrušenie sankcií zo strany Soulu totiž americký prezident Donald Trump reagoval slovami, že Južná Kórea "nemôže robiť nič" bez súhlasu Washingtonu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies