KĽDR oslavuje 70. výročie vzniku: Zverejnili nové politické slogany

NETKY.SK • 12 Február 2015, 14:26 • 2 min
KĽDR oslavuje 70. výročie vzniku: Zverejnili nové politické slogany

SOUL - Severná Kórea zverejnila dnes pri príležitosti 70. výročia založenia štátu a jeho vládnucej Kórejskej strany práce zoznam vyše 300 nových politických sloganov.

slovakia

left justify in out

Propagandistické heslá majú v preklade zhruba 7000 slov a zaberajú dve strany straníckych veľkoformátových novín, informovala agentúra Reuters. Ideologicky sú zamerané na širokú škálu zlepšení vrátane "štýlovejších školských uniforiem" či "ekologické poľnohospodárstvo v rozsiahlom meradle".

 

Niektoré z hesiel odrážajú agresívnu rétoriku, ktorú Severná Kórea pravidelne adresuje USA a Južnej Kórei. "Ak by sa nepriateľ opovážil napadnúť našu krajinu, rozdrvme ho do posledného muža, aby nikto z jeho radov neprežil a nemohol podpísať svoju kapituláciu!" píše sa v jednom z nich.

 

Iné sa zameriavajú na oblasť priemyslu, väčšina je však sústredená na celoštátne potreby, ako je zabezpečenie viac jedla pre deti, pravidelné dodávky elektrickej energie a menej byrokracie.

 

Medzi novými sloganmi Pchjongjangu možno nájsť i nasledovné: "Nech krajinou zavanie silný vietor chovu rýb!" "Nech sa manželky úradníkov stanú spoľahlivými pomocníčkami svojich manželov!" alebo "Zmeňme spoločným úsilím armády a ľudu celú krajinu na socialistickú rozprávkovú zem!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies