KĽDR oslavovala štátny sviatok vojenskou prehliadkou

NETKY.SK • 9 September 2013, 11:52 • 2 min
KĽDR oslavovala štátny sviatok vojenskou prehliadkou

SOUL - Severná Kórea usporiadala v pondelok veľkolepé oslavy Dňa založenia KĽDR za účasti najvyšších predstaviteľov krajiny vrátane Kima Čong-una. Súčasťou už druhých podobných osláv za posledný mesiac bola aj veľká vojenská prehliadka v hlavnom meste Pchjongjang.

slovakia

left justify in out

Desaťtisíce vojakov vrátane príslušníkov civilných Robotnícko-roľníckych červených gárd pochodovali Kim Ir-senovým námestím v centre metropole. Prehliadku sledovali státisíce občanov s kvetinami vo farbách národnej vlajky. Svojho lídra privítali volaním Nech žije ! a potleskom. Davu sa prihovorili viacerí predstavitelia krajiny, Kim Čong-un ale žiadny prejav nepredniesol.

Dnešný sviatok je oslavou založenia KĽDR 9. septembra 1948. Vojenská prehliadka sa v Pchjongjangu uskutočnila aj 27. júla pri príležitosti 60. výročia ukončenia Kórejskej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies