KĽDR odpálila nad morom tri rakety krátkeho doletu

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 10:15 • 2 min
KĽDR odpálila nad morom tri rakety krátkeho doletu

SOUL - Severná Kórea odpálila dnes tri riadené strely krátkeho doletu nad morom pri východnom pobreží Kórejského polostrova. Oznámila to agentúra Jonhap s odvolaním sa na juhokórejské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia ministerstva boli dve rakety vystrelené dopoludnia miestneho času a ďalšia nasledovala popoludní, pričom všetky dopadli do vôd Japonského mora. 

Vojenskí experti Soulu sa domnievajú, že išlo o raketovú skúšku, aké Pchjongjang vykonáva pravidelne. V marci tohto roku KĽDR skúšobne odpálila nad Japonským morom dve rakety krátkeho doletu.

Ozbrojené sily Južnej Kórey sú pripravené na všetky eventuality od 26. marca, keď severokórejský vodca Kim Čong-un nariadil najvyššiu bojovú pohotovosť pre strategické raketové sily a jednotky delostrelectva, schopné zaútočiť na juh Kórejského polostrova i na americké ciele v regióne.

Napätie sa v posledných týždňoch do určitej miery zmiernilo, ale Soul stále pozorne monitoruje kroky svojho severného suseda a je pripravený na jeho prípadné provokácie. 
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies