KĽDR odpálila do mora sedem rakiet

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 11:54 • 2 min
KĽDR odpálila do mora sedem rakiet

SOUL – Severná Kórea odpálila vo štvrtok v noci sedem rakiet krátkeho doletu do mora v reakcii na americko-juhokórejské vojenské cvičenie.

slovakia

left justify in out

Ako v piatok informoval nemenovaný juhokórejský predstaviteľ, rakety typu zem-vzduch dopadli k východnému pobrežiu KĽDR. Podobné akcie pravidelne sprevádzajú vojenské cvičenia prebiehajúce v Južnej Kórei. Testovanie rakiet údajne nariadil sám severokórejský líder Kim Čong-un, ktorý na odpálenie osobne dohliadal.

 

V Južnej Kórei v súčasnosti prebiehajú každoročné americko-juhokórejské vojenské manévre, ktoré sú podľa oboch krajín čiste obranného charakteru. KĽDR však konanie cvičení ostro odsudzuje a tvrdí, že sú zamerané na zvrhnutie severokórejskej vlády. KĽDR odpálila už dve rakety na protest proti cvičeniam aj začiatkom marca a pohrozila „neľútostnými útokmi“ proti svojmu južnému susedovi aj USA. Severná Kórea dokonca navrhla, že ak budú manévre zrušené, je ochotná zaviesť dočasné moratórium na jadrové testy, čo však Washington odmietol. Spoločné cvičenia budú trvať až do konca apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies