KĽDR odmieta obvinenia zo zodpovednosti za kyberútok proti Sony

NETKY.SK • 20 December 2014, 07:35 • 2 min
KĽDR odmieta obvinenia zo zodpovednosti za kyberútok proti Sony

NEW YORK - Severná Kórea popiera obvinenia americkej FBI zo zodpovednosti za hackerský útok proti filmovej spoločnosti Sony Pictures.

slovakia

left justify in out

Severokórejský diplomat pri OSN, Kim Song, pre agentúru AP však zároveň podotkol, že satirický film The Interview z produkcie Sony Pictures, ktorého sa kauza týka, očierňuje jeho krajinu. "Je to zosmiešňovanie našej suverenity, čo odmietame," uviedol Kim.
      

Spomínaná komédia opisuje prípravu atentátu na severokórejského vodcu Kim Čong-una. Hollywoodske filmové štúdiá boli tento týždeň donútené zrušiť premiéru filmu po tom, čo sa viaceré americké siete kín rozhodli film nepremietať kvôli hrozbe násilných útokov zo strany hackerov. Hackeri sa vyhrážali aj radovým divákom, ktorí by mali v pláne ísť si film pozrieť do kina.
      

Americký Federálny vyšetrovací úrad (FBI) včera vo vyhlásení uviedol, že má dostatok dôkazov na to, aby zodpovednosť za pirátske útoky na počítačové servery filmovej spoločnosti prisúdil Severnej Kórei.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona