KĽDR odmieta kritiku Obamu, raketu s družicou odpáli

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 07:29 • 2 min
KĽDR odmieta kritiku Obamu, raketu s družicou odpáli

KĽDR odmieta kritiku Obamu, raketu s družicou odpáli - Politika Severná Kórea dnes potvrdila, že na budúci mesiac vynesie pomocou rakety na obežnú dráhu družicu. Pchjongjang odmietol v tejto súvislosti kritiku amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho po

slovakia

left justify in out

img

Severná Kórea dnes potvrdila, že na budúci mesiac vynesie pomocou rakety na obežnú dráhu družicu. Pchjongjang odmietol v tejto súvislosti kritiku amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho postoj označil za konfrontačný.
      Obavy nad plánmi KĽDR, ktoré USA a Južná Kórea označujú za skrytú skúšku technológie rakiet dlhého doletu, zatienili dnes končiaci dvojdňový summit o jadrovej bezpečnosti v Soule.
      Hoci nešlo o oficiálnu agendu summitu, zámer Severnej Kórey bol hlavným bodom diskusií svetových lídrov.
      Obama počas návštevy Soulu vyzval KĽDR, aby zrušila plánovaný štart rakety, lebo inak riskuje, že ohrozí svoju budúcnosti a zmarí dohodu o potravinovej pomoci s USA. 
      Vlády Južnej Kórey a Japonska varovali, že môžu zostreliť časti rakety, ak sa dostanú do ich vzdušného priestoru.
      Obamove vyhlásenie, že odpálenie rakety je provokácia, vychádza z "jeho zlej koncepcie", uviedol dnes nemenovaný hovorca severokórejského ministerstva zahraničných vecí.
      Severokórejská diplomacia potvrdila plány na štart rakety, čo nazvala legitímnym právom suverénneho štátu a dôležité pre jej ekonomický rozvoj.
      "KĽDR sa nikdy nevzdá vynesenia družice pre mierové účely," citovala hovorcu severokórejská agentúra KCNA.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies