KĽDR obvinila americkú CIA z prípravy vraždy Kim Čong-una, podozrivých agentov nemilosrdne zničila

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 14:46 • 2 min
KĽDR obvinila americkú CIA z prípravy vraždy Kim Čong-una, podozrivých agentov nemilosrdne zničila

SOUL - Severná Kórea obvinila dnes americkú Ústrednú spravodajskú službu (CIA) a tiež juhokórejskú tajnú službu z prípravy biochemického útoku s cieľom zavraždiť jej "najvyššieho vodcu" Kim Čong-una. S odvolaním sa na severokórejské médiá o tom informovala spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Severokórejské ministerstvo štátnej bezpečnosti vyhlásilo, že do krajiny s takýmto zámerom vstúpili teroristické skupiny podporované CIA aj juhokórejskou tajnou službou. Dodalo však, že KĽDR týchto teroristov "nemilosrdne zničila".

Vo vyhlásení ministerstva, ktoré dnes zverejnila severokórejská agentúra KCNA, sa ďalej uvádza, že pri údajnom sprisahaní mali byť použité "biochemické látky vrátane rádioaktívnych látok a jedovatých nanočastíc."

K útoku na severokórejského vodcu Kim Čong-una malo podľa ministerstva dôjsť na vojenskej prehliadke a verejnom vystúpení, pričom jed mal pôsobiť postupne a jeho následky by boli viditeľné po šiestich mesiacoch až roku.

Napätie na Kórejskom polostrove je značné už niekoľko týždňov, pričom k nemu prispievajú obavy, že by Pchjongjang mohol uskutočniť svoju šiestu jadrovú skúšku, proti čomu sa stavia OSN, ako aj Čína ako jediný významnejší zahraničný spojenec KĽDR.

Americký prezident Donald Trump však zároveň len nedávno vyhlásil, že je otvorený stretnutiu s Kim Čong-unom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona