KĽDR nebude diskutovať o prepustení Američanov, ak ju Bae neprestane kritizovať

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 07:36 • 2 min
KĽDR nebude diskutovať o prepustení Američanov, ak ju Bae neprestane kritizovať

SOUL - Severná Kórea nebude uvažovať o prepustení dvoch väznených amerických občanov, pokiaľ bude v minulosti zadržiavaný Američan Kenneth Bae pokračovať vo verejnej kritike na jej adresu.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na pondelkové vyhlásenia v severokórejských štátnych médiách o tom informovala agentúra DPA.

V prípade, že americký misionár Bae, ktorého vláda KĽDR prepustila z väzby v roku 2014, bude aj naďalej "tárať", nedôjde k nijakým rozhovorom ohľadne prepustenia "amerických zločincov, ktorí sa ocitli uväznení v KĽDR", uvádzajú severokórejské médiá.

 

Misionára Baeho zatkli v Severnej Kórei v novembri 2012. V nasledujúcom roku ho odsúdili na 15 rokov nútených prác za zločiny proti štátu. O rok neskôr ho KĽDR prepustila spoločne s ďalším zadržaným Američanom Matthewom Toddom Millerom. Bae vydal v máji knihu Not Forgotten, v ktorej spomína na svoje uväznenie v Severnej Kórei.

 

Dvaja americkí občania - Kim Dong Chul pôvodom z Južnej Kórey a študent Otto Warmbier - boli začiatkom tohto roka v KĽDR samostatne zadržaní a odsúdení na niekoľko rokov nútených prác. Oboch tamojšie súdy obvinili zo špionáže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona