KĽDR nariadila deportovať všetkých Juhokórejčanov z Kesongu, komplex prevezme armáda

NETKY.SK • 11 Február 2016, 10:56 • 2 min
KĽDR nariadila deportovať všetkých Juhokórejčanov z Kesongu, komplex prevezme armáda

SOUL - Južná Kórea posilnila svoje vojenské zložky v pohraničí pre prípad možných provokácií zo strany KĽDR. Opatrenie súvisí s aktuálnym nárastom napätia vyvolaným uzavretím spoločného priemyselného parku Kesong, uviedla juhokórejská agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany v Soule zatiaľ pravdivosť tejto informácie nepotvrdilo. Agentúra Jonhap s odvolaním sa na nemenovaný vojenský zdroj napísala, že Južná Kórea posilnila svoje ozbrojené zložky v západnom úseku spoločnej hranice a uviedla ich do stavu zvýšenej pohotovosti.

 

K týmto opatreniam Soul údajne pristúpil v reakcii na najnovšie hrozby Pchjongjangu, ktorý vyhlásil, že okamžite deportuje všetkých Juhokórejčanov pôsobiacich v Kesongu a stiahne z neho vlastných pracovníkov. Súčasne avizoval, že zmrazí všetky aktíva juhokórejských spoločností vyvíjajúcich činnosť v Kesongu a preruší dve kľúčové cezhraničné komunikačné linky.

 

Južná Kórea v stredu oznámila úplné pozastavenie svojich aktivít v tejto priemyselnej zóne ležiacej neďaleko rovnomenného severokórejského pohraničného mesta. Tento krok bol reakciou na nedávny severokórejský jadrový test a vypustenie rakety dlhého doletu. Juhokórejské spoločnosti začali už dnes zatvárať svoje prevádzky a urýchlene z nich sťahovať stovky zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies