KĽDR mobilizuje rakety na vojenské oslavy

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 09:31 • 2 min
KĽDR mobilizuje rakety na vojenské oslavy

SOUL - Severná Kórea zmobilizovala rôzne typy rakiet v rámci príprav na veľké vojenské oslavy, ktoré sa uskutočnia neskôr v júli pri príležitosti 60. výročia konca kórejskej vojny.

slovakia

left justify in out

Satelitné zábery tiež odhalili, že viac než 10 000 severokórejských vojakov už nacvičuje program na slávnosti, ktoré sa budú konať na letisku Mirim v blízkosti Pchjongjangu, informovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap. Tá citovala zdroje z juhokórejskej armády, podľa ktorej Sever inštaluje na mobilné odpaľovacie zariadenia rakety krátkeho a stredného doletu. Vojenskí predstavitelia v Soule pritom pozorne sledujú, či bude Pchjongjang počas osláv prezentovať aj svoje najnovšie rakety schopné niesť jadrové hlavice, uvádza Jonhap.

Vojenské prehliadky sú prípravami na výročie konca kórejskej vojny 27. júla, ktoré KĽDR oslavuje ako "Deň víťazstva". Obe Kórey sú technicky stále vo vojne, keďže kórejský konflikt z rokov 1950-1953 neukončila mierová dohoda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies