KĽDR má obrovský ekonomický potenciál, myslí si Trump

NETKY.SK • 27 Február 2019, 06:22 • 2 min
KĽDR má obrovský ekonomický potenciál, myslí si Trump

HANOJ - Americký prezident Donald Trump sa domnieva, že Severná Kórea má ekonomický potenciál, aký v dejinách dosiaľ takmer nemal obdobu, ak sa vzdá vývoja jadrových zbraní.

slovakia

left justify in out

Trump sa takto vyjadril v stredu na sociálnej sieti Twitter. "Potenciál je ÚCHVATNÝ, skvelá príležitosť, takmer ako žiadna iná v histórii, pre môjho priateľa Kim Čong-una," napísal len niekoľko hodín pred tým, ako sa má vo vietnamskom hlavnom meste Hanoj stretnúť so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.

 

img

 

Vo svojom príspevku okrem toho Trump vychválil Vietnam, ktorý podľa jeho slov prosperuje "ako len máloktoré miesto" na svete a dodal, že "Severná Kórea by na tom bola rovnako, a to veľmi skoro, ak by pristúpila k denuklearizácii".

 

O ekonomickom potenciáli KĽDR hovoril Trump aj počas uplynulého víkendu. Už vtedy povedal, že Severná Kórea sa môže čoskoro stať "významnou ekonomickou mocnosťou", ak sa vzdá vývoja jadrových zbraní. KĽDR má podľa jeho nedeľňajších slov "väčší potenciál" na rýchly ekonomický rast "než ktorákoľvek iná krajina" vďaka svojej zemepisnej polohe a obyvateľstvu.

 

img

 

Trump aj Kim dorazili do Hanoja v utorok. Na stredu majú naplánované rozhovory medzi štyrmi očami a následne spoločnú večeru. Vo štvrtok majú pokračovať v ďalších rozhovoroch o denuklearizácii Kórejského polostrova.

 

Trump s Kimom absolvovali svoj prvý, historický summit vlani v júni v Singapure. Išlo o vôbec prvé stretnutie lídrov USA a KĽDR. Obaja politici sa zaviazali, že budú pracovať na úplnej denuklearizácii Kórejského polostrova výmenou za bezpečnostné záruky, ktoré žiadal Pchjongjang. Veľmi všeobecne formulovaná dohoda však bezprostredne nepriniesla hmatateľné výsledky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies