KĽDR je pripravená sa vzoprieť Bidenovej administratíve. Krajina sa pripravuje na konfrontáciu so Spojenými štátmi!

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 12:56 • 2 min
KĽDR je pripravená sa vzoprieť Bidenovej administratíve. Krajina sa pripravuje na konfrontáciu so Spojenými štátmi!

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un prikázal svojej vláde, aby bola plne pripravená na konfrontáciu so Spojenými štátmi.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v piatok štátne médiá. V nariadení zverejnenom vo štvrtok Kim „zdôraznil nutnosť pripraviť sa na dialóg aj na konfrontáciu, osobitne sa naplno pripraviť na konfrontáciu“, uviedla severokórejská agentúra KCNA.

 

KĽDR reaguje na administratívu Joea Bidena

Takáto príprava je potrebná v záujme ochrany dôstojnosti štátu a nezávislého vývoja, citovala ďalej agentúra. Krajina podľa Kima reaguje na politické smerovanie Washingtonu po nástupe administratívy prezidenta Joea Bidena.

V rokoch 2018 a 2019 viedol Kim sériu rozhovorov s Bidenovým predchodcom Donaldom Trumpom. Rokovania stroskotali, keď Trump odmietol Kimovu žiadosť o rozsiahle zmiernenie sankcií výmenou za čiastočné zníženie nukleárnych kapacít krajiny.

Bidenova administratíva od januárového nástupu do úradu pracuje na novom prístupe k severokórejskému jadrovému programu, ktorý označuje za vyvážený a praktický. Detaily nezverejnili.

 

G7 presadzuje denuklearizáciu kórejského polostrova

Predstavitelia administratívy však naznačili, že Biden sa bude snažiť o kompromis medzi Trumpovými priamymi stretnutiami so severokórejským vodcom a politikou „strategickej trpezlivosti“, ktorú vo vzťahu k nukleárnemu programu Pchjongjangu presadzoval bývalý prezident Barack Obama.

Skôr tento týždeň skupina ekonomicky najvyspelejších krajín sveta G7 vyzvala na úplnú denuklearizáciu kórejského polostrova, ako aj na „preukázateľné a nezvratné opustenie jadrových a raketových programov Severnej Kórey“.
 

Prečítajte si tiež: Severná Kórea je vyhladovaná, vidno to aj na samotnom vodcovi Kim Čong-unovi. Ľudia nemajú čo do úst!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona