KĽDR hrozia jadrovým útokom už aj Japonsku

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 15:58 • 2 min
KĽDR hrozia jadrovým útokom už aj Japonsku

SOUL - Severná Kórea v piatok varovala Japonsko, že riskuje odvetný jadrový útok, ak by sa zapojila do prípadného konfliktu na Kórejskom polostrove. Reagovala tak na vyhlásenie Japoncov, podľa ktorého musia Severokórejčania v prípade vypálenia rakety rátať s jej zostrelením.

slovakia

left justify in out

Komentár sevorokórejskej oficiálnej tlače takéto vyjadrenie označuje za "provokatívne" a odkazuje Tokiu, že po zásahu proti rakete môže skončiť "v jadrových plameňoch".

"Naša revolučná armáda má Japonsko stále v hľadáčiku a keď urobí čo len nepatrný krok, iskra vojny ho zasiahne ako prvé," uvádza Kórejská ústredná tlačová agentúra. "Japonsko musí dostať rozum a zachovať sa správne," dodáva komentár.

Predstaviteľ japonského ministerstva obrany, ktorého cituje tlačová agentúra AFP, odmietol prezradiť, ako bude na varovanie krajina reagovať, Tokio však podľa neho prijme "všetky možné opatrenia", aby dokázalo zareagovať na "akýkoľvek scenár". Japonsko je známe ako jediná krajina sveta, ktorá sa vo svojích dejinách stala terčom jadrového útoku. Vzhľadom na stupňovanie krízy v Kórei vláda prijala mimoriadne opatrenia, pričom tiež oprávnila ozbrojené sily zostreliť akúkoľvek raketu, ktorú Severokórejčania vypália smerom k japonskému územiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies