KĽDR hrozí Južnej Kórei "svätou vojnou"

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 12:19 • 2 min
KĽDR hrozí Južnej Kórei "svätou vojnou"

KĽDR hrozí Južnej Kórei "svätou vojnou"

slovakia

left justify in out

img

Severokórejská armáda pohrozila Južnej Kórei "neľútostnou svätou vojnou". Stalo sa tak len dva dni potom, ako Pchjongjang súhlasil v rámci dohody s USA s pozastavením kľúčových prvkov svojho jadrového programu.
      Vyhlásenie najvyššieho velenia Kórejskej ľudovej armády obsahuje bežnú rétoriku tejto krajiny, ale zvýrazňuje pretrvávajúce napätie od roku 2010, keď pri dvoch incidentoch zahynulo 50 Juhokórejčanov, a zvyšuje obavy z vojenského konfliktu. Text dokumentu získala dnes agentúra AP.
      Stredajšia dohoda USA a KĽDR je považovaná za prelomovú. Washington však vyhlásil, že pre úspech je kľúčové zlepšenie vzájomných vzťahov dvoch Kóreí.
      Nemenovaný hovorca severokórejskej armády uviedol, že Soul vytvára prebiehajúcim vojenským cvičením s USA na Kórejskom polostrove rizikovú situáciu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies