KĽDR chce zvýšiť účinnosť jadrových zbraní! Má za sebou úspešný test

NETKY.SK • 17 Apríl 2022, 08:23 • 2 min
KĽDR chce zvýšiť účinnosť jadrových zbraní! Má za sebou úspešný test

SOUL - Severná Kórea otestovala nový zbraňový systém, ktorý má zvýšiť účinnosť jej taktických jadrových zbraní, uviedla v nedeľu oficiálna tlačová agentúra KCNA. Testovanie sa uskutočnilo za prítomnosti vodcu KĽDR Kim Čong-una.

slovakia

left justify in out

„Taktická riadená zbraň nového typu“ podľa KCNA zvýši palebnú silu frontových delostreleckých systémov s dlhým doletom a zlepší „operačnú účinnosť taktických jadrových zbraní KĽDR a diverzifikáciu ich palebných úloh“.

 

img

 

KCNA v správe nešpecifikovala, kedy sa test uskutočnil. Uviedla však, že bol úspešný. Podľa KCNA dal Kim vojenskému výskumnému tímu „dôležité pokyny na ďalšie budovanie obranných kapacít a bojových jadrových síl“.

 

Prečítajte si tiež: Svetové prvenstvo! Izrael otestoval laserový systém protiraketovej obrany

 

Severná Kórea si v piatok pripomenula výročie narodenia zakladateľa Severnej Kórey, Kimovho starého otca Kim Ir-sena, a to veľkým sprievodom, ohňostrojom a tancami. Obvyklá vojenská prehliadka sa nekonala, aj keď ju odborníci očakávali.

 

 

Analytici a juhokórejskí a americkí predstavitelia sa tiež domnievali, že pri príležitosti tohto významného výročia je možný i jadrový test. Oslavy sa konali tri týždne po tom, ako Severná Kórea uskutočnila test nového typu medzikontinentálnej balistickej rakety. Podľa pozorovateľov tým KĽDR potvrdila, že odstupuje od vlastného moratória na testovanie atómových zbraní a rakiet dlhého dostrelu, ktoré aplikovala od roku 2018.

 

Možno vás zaujme: Rusko poslalo sťažnosť Českej republike. Nasledovala prekvapivá reakcia!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies