KĽDR chce posilniť svoj vojenský odstrašujúci arzenál

NETKY.SK • 14 Január 2013, 08:35 • 2 min
KĽDR chce posilniť svoj vojenský odstrašujúci arzenál

KĽDR chce posilniť svoj vojenský odstrašujúci arzenál - Politika Severná Kórea posilní svoje ozbrojené zložky, čo vzbudzuje obavy, že krajina môže uskutočniť tretí jadrový pokus. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

imgSeverná Kórea posilní svoje ozbrojené zložky, čo vzbudzuje obavy, že krajina môže uskutočniť tretí jadrový pokus. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Ministerstvo zahraničných vecí KĽDR dnes bez ďalších detailov oznámilo, že krajina "bude pokračovať vo svojej odstrašujúcej taktike proti všetkým podobám vojny", pričom spomenulo aj nepriateľstvo voči USA.

Vyhlásenie ministerstva, ktorú priniesla Kórejská centrálna spravodajská agentúra (KCNA), nalieha na USA, aby rozpustili velenie OSN, ktoré dozerá na prímerie podpísané na konci Kórejskej vojny v roku 1953.

KĽDR sa dožaduje práva na výrobu jadrových zbraní, ktorými sa chce brániť voči hrozbám USA. Dnešné vyhlásenie prišlo v čase, keď panujú obavy, že Pchjongjang nadviaže na svoj decembrový test rakety, schopnej niesť jadrovú hlavicu. 

Pchjongjang uskutočnil jadrové pokusy v rokoch 2006 a 2009, iba niekoľko týždňov po tom, ako Bezpečnostná rada OSN sankcionovala KĽDR za podobné aktivity.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies