Klausov prepustený právnik chce zverejniť všetko o amnestii

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 12:21 • 2 min
Klausov prepustený právnik chce zverejniť všetko o amnestii

PRAHA - Českého hradného právnika Pavla Hasenkopfa, bývalého poradcu Václava Klausa, označil vedúci prezidentskej kancelárie Vratislav Mynář sa jedného z autorov spornej novoročnej amnestie. Hasenkopf za to dostal výpoveď a chce sa brániť. V dnes zverejnenom rozhovore pre český denník MF DNES uviedol, že sa chystá zverejniť všetko o svojej účasti na amnestii.

slovakia

left justify in out

Hasenkopf však nemá v úmysle brániť sa proti samotnej výpovedi, ak bude vydaná korektným spôsobom, ale proti ohováraniu a pokusu dehonestovať ho. Brániť sa chce právnou cestou, napísal spravodajský portál iDNES.cz.

Keď Hasenkopf oznamoval, že chce zverejniť, ako to s prípravou amnestie bolo, zažartoval, že bude dbať na zvýšenú pozornosť na prechodoch pre chodcov. Narážal tak na možnosť, že by sa ho niekto pokúsil odstrániť. Podľa svojich slov však nepreháňal.

Jeho návrh amnestie sa vraj od tej vyhlásenej vtedajším prezidentom Klausom výrazne odlišuje. "Môj návrh bol s tým výsledkom nielenže neporovnateľný, ale v celom rade bodov išiel úplne opačným smerom než návrh, pre ktorý sa rozhodol prezident Klaus," vysvetlil Hasenkopf a dodal, že s jeho podobou amnestie si vraj Klaus mohol ušetriť lavínu kritiky. Bývalý poradca Václava Klausa by sa zrejme nebránil spolupráci ani s Milošom Zemanom, keby nedostal výpoveď.

Za pravých otcov amnestie označil nový hradný kancelár Vratislav Mynář vtedajšieho tajomníka Ladislava Jakla, Petra Hájka a spomenutého Pavla Hasenkopfa. Hájek sa však proti tomu okamžite ohradil.

Celkovo na základe novoročnej prezidentskej amnestie opustilo väznice takmer 6500 väzňov. Na základe druhého článku však došlo aj k zastaveniu veľkých ekonomických prípadov, pripomenul web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona