Klaus: Som smutný z našej politiky

NETKY.SK • 11 Október 2014, 16:43 • 2 min
Klaus: Som smutný z našej politiky

PRAHA - Účasť v českých komunálnych a senátnych voľbách je ovplyvnená rozkladom politického systému, vyhlásil dnes exprezident Václav Klaus, keď odovzdával hlas do urny v pražskej štvrti Kobylisy. Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Komunálne a senátne voľby v ČR prebiehali v piatok a dnes do 14.00 h. Podľa prvých správ bola účasť nižšia než pred štyrmi rokmi, keď k urnám prišlo 48 percent voličov - tento rok by ich malo byť približne 40 percent.
      

Klaus ešte vo volebnej miestnosti povedal novinárom, že sa nebude čudovať, ak bude účasť v týchto voľbách nižšia ako pred štyrmi rokmi. "Ja som smutný z našej politiky, z rozkladu nášho politického systému, z postrácania sa politických strán. Volič, aby si v Prahe vybral medzi viac ako 30 čudne nazvanými zoskupeniami - ja neverím, že to vôbec môže byť schopný urobiť. Takže mám skôr smútok, že sme politiku postrácali, a myslím si, že to musí mať dopad aj na účasť," vysvetlil exprezident pri urne.
      

Klaus dodal, že aj preňho bolo tento rok ťažké vybrať si medzi kandidujúcimi stranami. Prvýkrát vraj použil metódu krížikovania, keď mohol vyberať kandidátov na viacerých kandidátnych listinách.
      

"Táto politika sa nemala skončiť a nemali sme postrácať dobre, jasne definované politické strany, ktoré za sebou niečo nesú, ktoré majú nejakú minulosť, ktoré nejaký ideový názor majú," dodal.
      

V Prahe 8, kde Klaus volil, sa konalo zároveň aj miestne referendum o hazarde. Exprezident sa ho však nezúčastnil. Nepozdáva sa mu niečo touto formou zakazovať. Povedal, že on osobne nedal na hazard "nikdy v živote ani halier", ale nepokladá za správne prikazovať to "zhora".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona