Klaus so Zemanom si uctili pamiatku T. G. Masaryka

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 12:55 • 2 min
Klaus so Zemanom si uctili pamiatku T. G. Masaryka

PRAHA - Odchádzajúci český prezident Václav Klaus s budúcim prezidentom Milošom Zemanom si dnes v Lánoch uctili pamiatku Tomáša Garrigua Masaryka. Pri príležitosti 163. výročia jeho narodenia položili vence k jeho hrobu, informuje spravodajský server novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Obaja politici sa v sprievode manželiek poklonili prvému československému prezidentovi, ktorý si lánske sídlo veľmi obľúbil. Oba páry mali na programe aj spoločný obed.

Pietneho aktu sa zúčastnili taktiež zástupcovia vlády, oboch komôr parlamentu, zástupcovia vojnových veteránov, Českej obce sokolskej, Konfederácie politických väzňov a ďalší.

Na záver ceremoniálu zaznela česká štátna hymna a Masarykova obľúbená pieseň Ach synku, synku. Václavovi Klausovi sa dnes končí mandát jeho druhého prezidentského funkčného obdobia a Miloša Zemana v piatok čaká slávnostná inaugurácia, po ktorej sa ujme funkcie hlavy štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona