Klaus sa opäť pustil do Havla

NETKY.SK • 5 December 2013, 06:24 • 2 min
Klaus sa opäť pustil do Havla

PRAHA - Bývalý český prezident Václav Klaus v stredu po dlhšom čase opäť skritizoval svojho dnes už zosnulého predchodcu v úrade Václava Havla. Za súčasný "neutešený stav" na českej politickej scéne môžu podľa Klausa práve Havlovi nasledovníci známi aj ako "havlovci". Bývalý šéf Pražského hradu to povedal v rozhovore pre Českú televíziu.

slovakia

left justify in out

"Skončil sa ponovembrový režim, skončilo sa to, čo sme nikdy poriadne nedefinovali, ale všeobecne sme to označovali za trhovú ekonomiku a parlamentnú pluralistickú demokraciu," komentoval Klaus výsledky nedávnych parlamentných volieb, po ktorých sa do Poslaneckej snemovne dostali aj "neštandardné" politické strany. "Havlistická teória nepolitickej politiky a jeho nepretržitý súboj s politickými stranami konečne dva roky po jeho smrti oslávila víťazstvo. Takže politický systém je u nás výrazným spôsobom rozbitý," dodal exprezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies