Klaus radí vláde nasadiť štrajkokazov a perzekvovať odborárov

NETKY.SK • 13 Jún 2011, 11:51 • 2 min
Klaus radí vláde nasadiť štrajkokazov a perzekvovať odborárov

Klaus radí vláde nasadiť štrajkokazov a perzekvovať odborárov

slovakia

left justify in out

img

Český prezident Václav Klaus nemá pre ohlásené protesty českých odborárov žiadne pochopenie.
      V súvislosti s tým, že odborári chcú vo štvrtok na 24 hodín zastaviť vlakovú dopravu a aj MHD v Prahe a niektorých veľkých českých a moravských mestách, Klaus radí kabinetu Petra Nečasa, aby sa poobhliadol po štrajkokazoch a odborárov, ktorí sa do protestov zapoja, potrestal prepustením z práce.
      „Ja byť na mieste vlády alebo pražského primátora, tak by som sa snažil v celej krajine nájsť autobusy a nimi nahradiť tých štrajkujúcich. A tým (štrajkujúcim), ak neprídu do práce, povedať dovidenia,“ povedal český prezident.
      Podľa Václava Klausa, ktorý je dnes na pracovnej návšteve na západe Čiech, štrajk odborárov predstavuje „zneužitie štrajku na politické ciele“.
      Českí odborári chceli vyhlásiť štrajk v pondelok o 3.00 hodine ráno, ale po tom, ako im to súd formou predbežného opatrenia zakázal, presunuli protest na štvrtok. Štrajk na železnici a v MHD v Prahe má trvať 24 hodín. Pre dopravu v Prahe bude kľúčové, či sa zastaví metro, ktoré v metropole denne prepraví asi 1,6 milióna ľudí. Odborári hrozia aj tým, že v Prahe ich členovia „živelne“ zablokujú kľúčové cestné komunikácie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies