Klaus podporil manželku, chce ju za veľvyslankyňu v SR

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 16:07 • 2 min
Klaus podporil manželku, chce ju za veľvyslankyňu v SR

PRAHA - Bývalý český prezident Václav Klaus sa v utotok po týždňoch mlčania vyjadril ku kauze okolo možného vymenovania jeho manželky Klaudie za novú veľvyslankyňu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Niekdajší šéf Pražského hradu vyvrátil dohady, že ju v tejto veci nepodporuje a vyjadril nádej, že bývalá prvá dáma ČR bude mať možnosť získať túto prestížnu funkciu. "To je nezmysel, ja by som jej ten post veľmi prial," cituje Klausa spravodajský portál iDNES.cz.

Klausovú navrhuje za veľvyslankyňu v Bratislave nový český prezident Miloš Zeman. Minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg, s ktorým sa Zeman stretol v priamom súboji o post hlavy štátu, s tým však nesúhlasí. Schwarzenberg ešte v apríli uviedol, že pokiaľ premiér Petr Nečas napriek jeho nesúhlasu Klausovú vymenuje, jeho strana TOP 09 opustí vládu. "Pán premiér si musí uvedomiť, že by to bol jeho posledný akt ako premiéra. A neodišiel by som len ja - to by nikomu neprekážalo - ale celá strana by odišla z koalície i z vlády," povedal minister denníku Právo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies