Klasiku Gent-Wevelgem vyhral Paolini, Velits musí na operáciu

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 08:44 • 2 min
Klasiku Gent-Wevelgem vyhral Paolini, Velits musí na operáciu

WEVELGEM - Taliansky cyklista Luca Paolini z tímu Kaťuša triumfoval v nedeľňajšej belgickej klasike Gent - Wevelgem. Skúsený 38-ročný jazdec vyhral v náročných podmienkach s vetrom a dažďom na 239,1 km dlhej trati po samostatnom úniku s náskokom 11 sekúnd pred Holanďanom Nikim Terpstrom (Etixx - Quick-Step) a Geraintom Thomasom (Team Sky). Paolini je prvým talianskym víťazom Gent - Wevelgem od roku 2002, keď sa tešil Mario Cipollini.

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant Peter Sagan vo farbách Tinkoff-Saxo obsadil s výraznou stratou 10. miesto a nezopakoval tak pódiové umiestnenie z uplynulých troch ročníkov - vlani bol tretí, v roku 2013 preteky vyhral a v roku 2012 obsadil druhú priečku.

 

Smolu mal jeho krajan Martin Velits, ktorý utrpel pri páde zlomeninu kľúčnej kosti. Jazdec tímu Etixx-Quick Step bol účastníkom hromadnej kolízie, ktorá sa stala približne 150 kilometrov pred cieľom. Ako informoval portál cyclingnews.com, M. Velitsa odviezla sanitka do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

 

"Má zlomenú pravú kľúčnu kosť. Bol to silný náraz vetra, doslova ho sfúklo z cesty. Budú ho musieť operovať, v tejto chvíli ešte nevieme termín. Našťastie, zlomená kľúčna kosť nepatrí medzi vážne zranenia, chvíľku potrvá, kým sa dá do poriadku. Veľa jazdcov malo dnes problémy, podmienky naozaj neboli jednoduché," povedal pre TASR brat-dvojča Peter Velits. Do cieľa neprišiel ani ďalší slovenský zástupca Michael Kolář.

 

Výsledky:

1. Luca Paolini (Tal./Kaťuša) 6:20:55, 2. Niki Terpstra (Hol./ Etixx - Quick-Step), 3. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky) obaja +11, 4. Stijn Vandenbergh (Belg./Etixx - Quick-Step) +18, 5. Jens Debusschere (Belg./Lotto) +26, 6. Sep Vanmarcke (Belg./LottoNL) +40, 7. Juergen Roelandts (Belg./Lotto) +1:52, 8. Daniel Oss (Tal./BMC Racing) +4:15, 9. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 10. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) obaja +5:12

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies