Klasiku Dwars door Vlaanderen vyhral Debusschere, 82. Juraj Sagan

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 07:55 • 2 min
Klasiku Dwars door Vlaanderen vyhral Debusschere, 82. Juraj Sagan

WAREGEM - Domáci cyklista Jens Debusschere sa stal víťazom stredajšej klasiky Dwars door Vlaanderen v Belgicku. Jazdec tímu Lotto Soudal triumfoval v záverečnom špurte celého pelotónu. Na druhom mieste na trati, ktorá viedla z Roeselare do Waregemu a merala 200 km, finišoval Francúz Bryan Coquard, tretí bol ďalší Belgičan Edward Theuns.

slovakia

left justify in out

Štart 71. ročníka tradičného podujatia bol ohrozený po utorkových bombových útokoch v Bruseli. Organizátori však ešte v deň tragédie potvrdili, že preteky sa pôjdu. Pre komplikovanú situáciu v krajine, v ktorej vyhlásili najvyšší stupeň ohrozenia teroristickými útokmi, na štarte chýbali viacerí cyklisti. Španielsky tím Movistar postavil len štyroch jazdcov, nemecká stajňa Giant-Alpecin dokonca ani jedného a svoju účasť v utorok dopoludia zrušila.

 

Osem kilometrov pred záverom nastúpil do úniku domáci Greg Van Avermaet. Svoje sólo však nedokončil, keď pelotón ho dostihol 300 metrov pred cieľom.

 

Na podujatí sa predstavilo aj slovenské trio vo farbách Tinkoffu, preteky však dokončil iba Juraj Sagan, ktorý obsadil 82. priečku so stratou 38 sekúnd na víťaza. Erik Baška a Michael Kolář odstúpili v priebehu pretekov.

 

Dwars door Vlaanderen - výsledky: 1. Jens Debusschere (Belg./Lotto Soudal), 2. Bryan Coquard (Fr./Direct Energie), 3. Edward Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 4. Filippo Pozzato (Tal./Southeast), 5. Jens Keukeleire (Belg./Orica-GreenEdge), 6. Giacomo Nizzolo (Tal./Trek-Segafredo), 7. Oscar Gatto (Tal./Tinkoff), 8. Scott Thwaites (V.Brit/Bora-Argon 18), 9. Mike Teunissen (Hol./Lotto-Jumbo), 10. Fernando Gaviria (Kol./Etixx-QuickStep) - všetci čas ako víťaz ..., 82. Juraj SAGAN (SR/Tinkoff) +38 s, Erik BAŠKA (SR/Tinkoff) a Michael KOLÁŘ (SR/Tinkoff) nedokončili preteky

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona