Kladivár Marcel Lomnický bezpečne postúpil do finále na MS v Moskve

NETKY.SK • 10 August 2013, 16:11 • 2 min
Kladivár Marcel Lomnický bezpečne postúpil do finále na MS v Moskve

MOSKVA - Finále je na programe v pondelok o 18.30.

slovakia

left justify in out

Kladivár Marcel Lomnický sa stal prvým mužom slovenskej výpravy, ktorý získal plusový bod do bilancie. Aj keď nesplnil kvalifikačný limit na priamy postup 77,00, výkonom o tri cm slabším 76,97 sa pohodlne zmestil medzi postupujúcu 12-ku. Finále je na programe v pondelok o 18.30.

Lomnický štartoval v A-skupine a na definitívne potvrdenie postupu si musel preto chvíľu počkať. Čakanie to však nebolo nervózne, pretože Lomnický v áčku dosiahol tretí najdlhší pokus a len potvrdil, že si v tejto sezóne zastabilizoval výkony nad 76 metrov. Prvý pokus meral 74,11 v druhom mu náčinie doletelo na 76,97, v treťom na 76,60.

Objavili sa aj nečakané výpadky, Rus Zagornyj, ktorý patril do okruhu favoritov na medailu, nebol schopný regulárne odhodiť čo len jeden pokus a s tromi krížikmi v zápise sa ani neumiestnil.

Výsledky kvalifikácie
kladivo mužov - A skupina: 1. Krisztián Pars (Maď) 79,08, 2. Lukáš Melich (ČR) 78,52, 3. Marcel Lomnický (SR) 76,97

Naopak stop pre Repčíka 

Slovenská výprava nevkročila do diania na 14. majstrovstvách sveta atlétov v moskovských Lužnikách šťastne. V rozbehoch na 800 m skočil Jozef Repčík bez akejkoľvek šance na postup, keď časom 1:47,93 obsadil celkove 31. miesto.

Jozef Repčík si pred MS ako posledný z 11-tich slovenských atlétov zažiadal limitom (1:46,11) o nomináciu. Postupový kľúč troch najlepších a šiestich s časom ho vyzýval najmä na rýchly beh, no v piatom zo šiestich rozbehov sa od začiatku zaradil na posledné miesto, nedokázal zrýchliť ani v závere a výsledkom bolo 8. miesto časom 1:47,93. Repčík to nemal jednoduché, všetci súperi okrem Gakemeho z Burundi, ktorý v tomto roku štartoval v Moskve prvý raz, mali lepšie sezónne časy a 27-ročný Repčík túto prevahu akoby rešpektoval. Medzi 47 štartujúcimi obsadil 31. miesto, na postup s časom bolo treba zabehnúť minimálne 1:46,76.

V sobotu štartovali v rozbehoch, alebo kvalifikáciách štyria slovenskí atléti, okrem Repčíka a kladivára Lomnického, v diaľke Jana Velďáková a na 100 m Závacký. Bojovalo sa už aj o prvé dve sady medailí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies