Kladivár Lomnický vyhral exhibíciu vo švédskom Karlstade

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 08:02 • 2 min
Kladivár Lomnický vyhral exhibíciu vo švédskom Karlstade

KARLSTAD - Slovenský kladivár Marcel Lomnický (AC Stavbár Nitra) vyhral v pondelok večer exhibičnú súťaž Skanska Open vo švédskom Karlstade, v ktorej sa hádzalo cez rieku Klarälven.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný atlét dosiahol svoj druhý najlepší výkon kariéry 78,69 m, keď za osobným rekordom zo Svetovej univerziády v Kazani, kde obhájil striebornú medailu, zaostal len o 4 cm. Lomnický utvoril aj nový rekord tohto netradičného podujatia.

"Hádzal som uvoľnene, preteky som bral ako dobrý tréning a hlavne ako dobrú zábavu. Veľký výkon som nečakal, preto som milo prekvapený. Víťazstvo si cením a už sa teším na zajtrajší míting. Dúfam, že to ešte o kúsok posuniem," skonštatoval Lomnický pre internetovú stránku manažérskej skupiny Top Athletics. 

V utorok štartuje nitriansky kladivár v Karlstade na mítingu EA Classic, výsledky súťaže kladivárov sa počítajú do prestížneho seriálu IAAF Hammer Throw Challenge. Lomnického súpermi budú napríklad bývalí olympijskí šampióni Poliak Szymon Ziólkowski a Primož Kozmus zo Slovinska. Štartuje celkovo 9 kladivárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies