Kladivár Lomnický v Eugene proti svetovým hviezdam

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 10:16 • 2 min
Kladivár Lomnický v Eugene proti svetovým hviezdam

EUGENE - Mužské kladivo sa vracia do programu populárneho atletického mítingu Prefontaine Classic v Eugene, ktorý sa uskutoční 27. a 28. mája na štadióne Hayward Field.

slovakia

left justify in out

V najlepšom štartovom poli v tejto disciplíne na americkom území od OH 1996 v Atlante nebude chýbať ani dvojnásobný finalista MS Slovák Marcel Lomnický.


Organizátori pozvali len šesticu najlepších kladivárov z vlaňajšieho koncoročného svetového rebríčka prestížneho magazínu Track & Field News. Okrem 28-ročného Lomnického budú v Eugene štartovať úradujúci majster sveta Pawel Fajdek z Poľska, olympijský šampión z Londýna 2012 Maďar Krisztián Pars, vicemajster sveta Dilšod Nazarov z Tadžikistanu, bronzový z MS 2015 Poliak Wojciech Nowicki, africký rekordér Mostafa Al-Gamal a tretí muž historických tabuliek USA Kibwé Johnson.


Míting Prefontaine Classic je súčasť Diamantovej ligy IAAF 2016, ale kladivárska súťaž mužov (uskutoční sa 27. 5.) sa do nej nepočíta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies