Kladivár Lomnický dosiahol výkon 74,16 m v kvalifikácii a čaká na postup do finále

NETKY.SK • 17 August 2016, 16:09 • 2 min
Kladivár Lomnický dosiahol výkon 74,16 m v kvalifikácii a čaká na postup do finále

RIO DE JANEIRO - Slovenský reprezentant Marcel Lomnický dosiahol výkon 74,16 m v kvalifikácii súťaže kladivárov na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

V kvalifikačnej A-skupine sa ním zaradil na druhú priečku za Brazílčana Wagnera Domingosa (74,17). Hoci za ostrým kvalifikačným limitom 76,50 m Lomnický výrazne zaostal, vzhľadom na slabé výkony svojich konkurentov má reálnu šancu postúpiť medzi dvanásť najlepších do finále. Definitíva bude známa po skončení kvalifikačných bojov v B-skupine. Tie sa začnú o 16.05 h SELČ.


Dvadsaťdeväťročný člen VŠC Dukla Banská Bystrica Lomnický (osobný rekord 79,16) v kvalifikácii predviedol sériu 74,16 - prešľap - 73,47. Kladivári v stredu predpoludním miestneho času na Olympijskom štadióne v Riu predvádzali len priemerné výkony, veľkým sklamaním je len 72,00 m a siedme miesto v podaní Poliaka Pawla Fajdeka. Úradujúci majster sveta aj Európy sa s veľkou pravdepodobnosťou rozlúči so súťažou.

"Teším sa na finále. V kvalifikácii to bolo dobré. V prvom pokuse som chcel predviesť ľahší hod a bol som zvedavý, kam to pôjde. Cez 74 metrov to bolo dobré a vedel som, že to bude stačiť na postup. Súdim podľa kruhu, štartovej listiny a podľa toho, ako sa hádže. Potom som bol uvoľnenejší a v druhom pokuse som chcel prehodiť limit, no trafil som klietku. Tretí pokus mi nevyšiel technicky. Druhé miesto v mojej časti kvalifikácie je na 99 percent postup do finále. Tam už budem vedieť, do čoho idem. Kruh je veľmi drsný a pomalý. Laicky povedané je to 'šmirgeľ' a nechápem, ako Anita Wlodarczyková hodila 82 ," uviedol Marcel Lomnický po svojom kvalifikačnom vystúpení.
 

Lomnický postúpil z kvalifikácie do 12-členného finále

 

 

Slovenský reprezentant v hode kladivom Marcel Lomnický postúpil do finále na OH 2016 v Rio de Janeiro. V stredajšej kvalifikácii obsadil v konkurencii 32 borcov výkonom 74,16 m desiate miesto. Účasť vo finále, ktoré je na programe v noci na sobotu SELČ, si vybojovalo dvanásť najlepších kladivárov.

 

Chýbať medzi nimi bude top favorit na olympijské zlato Poliak Pawel Fajdek. Majster sveta a suverén tejto disciplíny hodil v kvalifikácii len 72,00 m a skončil sedemnásty. Dvanásty postupujúci Katarčan Ašraf Elseify dosiahol výkon 73,47 m.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies