Kiska: Procesy a konania v prospech významných investorov sa zrýchlia

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 14:54 • 2 min
Kiska: Procesy a konania v prospech významných investorov sa zrýchlia

BRATISLAVA - Slovensko by už malo byť schopné konkurovať okolitým štátom pri získavaní nových investícií. Prezident SR Andrej Kiska dnes totiž podpísal vládnu novelu zákona o niektorých opatreniach týkajúcich sa prípravy významných investícií.

slovakia

left justify in out

Návrh novely pripravilo ministerstvo hospodárstva a jej účelom je urýchlenie procesov a konania v prospech významných investorov. Právnu normu prijala vláda 17. júna a parlament ju schválil koncom mesiaca v skrátenom legislatívnom konaní.
     

"Novela smeruje k tomu, aby v prípade tzv. významnej investície bolo možné urýchliť procesy, čo sa týka stavebného povolenia, územných plánov či ich zmien," odôvodnil minister hospodárstva Vazil Hudák (nominant Smeru-SD).
     

Slovensko podľa neho bojuje o niektoré veľké investície strategického rozsahu a investori pri nich vyžadujú veľké pozemky, aj logisticky pripravené. "Mali sme už v minulosti nejaké prípady, keď nám veľké investície ušli práve pre to, že veľké pozemky a veľké industriálne parky, žiaľ, na Slovensku nie sú. To nás dáva do nevýhody napríklad s Poľskom alebo ČR, kde existujú pripravené pozemky pre investora vo veľkosti 100 až 500 hektárov," upozornil minister.
     

Navrhovaná úprava umožní vydanie osvedčenia o významnej investícii aj podnikom so 100-% majetkovou účasťou štátu za účelom efektívneho využitia rozľahlých, doteraz nevyužitých území na budovanie strategických parkov určených na umiestnenie investícií v oblasti priemyselnej výroby, služieb, výskumu a vývoja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona